Matematik

Matematikproblem! ligninger og isolering

31. august 2009 af Anmarc (Slettet)

Hjælp søges! Har et par opgaver der volder mig problemer,da jeg er komplet matematik idiot. Det  ville derfor være skønt med noget hjælp!

Fru H betaler hvert år en afgift til vandværket på 750 kr. Desuden betaler hun 10 kr pr. kubikmeter vand hun bruger. Af begge dele betales der 25% moms.

Hun får en samlet regning på 6675kr. Hvor mange kubikmeter vand har hun brugt?

Opgave 2)

t=5/9·(F-32)

Isolèr F i formlen og fremstil herved en formel til beregning af fahrenheittemperaturen(F=fahrenheit t= temperaturen i celsius)

På forhånd tak

Anne Marc:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af NejTilSvampe

  opg 1

(750+10x)*1,25=6675

løs for x

opg 2

5/9*(F-32) = t

F-32 = t*(9/5)

F = t*(9/5) + 32

håber jeg har forstået rigtigt.


Svar #2
31. august 2009 af Anmarc (Slettet)

Mange tak!

Bare lige et enkelt spørgsmål til opg 1... Hvorfor ganger du det der står i parantesen med 1,25?


Skriv et svar til: Matematikproblem! ligninger og isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.