Matematik

Grænseværdi, Hjælp

01. september 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med hvordan man udregner denne opgave. Pleas hjælp

For funktionen f(x)= ax2-4x+1, x∈R

gælder, at Vm(f)=  ] - ∞ , 3 ]. Bestem a.

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Isomorphician

Værdimængden tyder på en parabel hvis toppunkt har y-værdi lig 3.

Toppunktsformlens metode til at udregne y-værdien kan bruges til at finde a.


Svar #2
01. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Dynin (Slettet)

#2 y-koordinaten til toppunktet er jo givet som y=-(b2-4ac)/(4a) ... hvor du kender y, b og c ... så har du jo en ligning hvor du kan løse for a ;-)


Svar #4
01. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

Tusinde mange tak, passer perfekt :)     

3 = -(4^2-4*a)/(4*a)

a=-2

Men hvordan var det du kom frem til y=-(b2-4ac)/(4a) eller hvor har du den fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af Dynin (Slettet)

#4 I har vel haft om toppunkter ikk? Dette er bare formlen for y-koordinaten ...


Svar #6
01. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

JO SELF. men da jeg kikkede efter den i mine bøger kunne jeg ikke finde den rigtige og så skulle jeg jo lige være sikker.

Men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Grænseværdi, Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.