Fysik

Ellære: Rensitivitet

02. september 2009 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået en opgave

Varmelegemet i en 900 W hårtørrer består af en 65 cm lang konstantantråd.
a) Overvej hvilken spænding hårtørrens effekt er opgivet ved.
230 volts netspænding
Beregn tykkelsen af tråden. 

jeg har svært ved at tro mit resultat som bliver 553 nm^2 så ville den jo ikke engang være synlig

her er hvordan jeg kommer frem til løsningen

P=UI<=>I=P/U

900W/230V=3,91A

U=RI<=>R=U/I

230/3,91=58,77

Rensitivitets formlen

R[ohm]=rho[10^-6ohm*m]*(L[m]/A[m^2]

jeg isolere A

A=(rho*L)/R

Konstantanstråd rho=0,5

((0,5*10^-6)*0,65)/58,77=553*10^-9=553nm^2

er den virkelig så tynd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nu har jeg ikke regnet det efter, men hvis du sætter R = l*σ/q, hvor længden l er i meter, q er mm2 og σ er den specifikke modstand, så skulle du kunne finde det. Har du ikke i stedet brugt m2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af Megaklog (Slettet)

Tjaa jeg får nu godt nok et mindre areal end det der

A = rho * (l / R)

A = 0,490 e-6 [ohm * m]* ( 0,65 [m] / 58,77 [ohm]) = 5,4 [nm^2] = 0,005 [mm^2]

hvilket giver en dia på ~0,083 [mm]

jeg vil give dig ret, den virker meget tynd, men ud fra dine oplysninger er det regnet rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

se evt.

Vedhæftet fil:diameterberegning.doc

Skriv et svar til: Ellære: Rensitivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.