Matematik

Forkortelse af brøker??

02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

8ab2c3/6a3b2c = 4/3

Kan det passe at denne brøk giver 4/3, når man forkorter den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

Nej

8ab²c³/6a³b²c=

2*2*2*a*b*b*c*c*c

-------------------

2*3*a*a*a*b*b*c

Nu kan man struge samme taleller bogstav i tæller og nævne

Forkortes der med 2 forsvinder der et 2-tal for oven og for neden

Forkortes der med b forsvinder der et b for oven og for neden

Prøv igen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

23-1*a1-3*b2-2*c3-1 = 22     

22*a-2*1*c2 = 22

a-2*c2 = 1

c2 = a2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

#2 det er ikke en ligning, men et spørgsmål om brøken er forkortet rigtigt.

Hvor gjorde du af 3-tallet?


Svar #4
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

kan det passe den gir:

4c2/3a2  ????????

Hvis dette er forkert, giv mig da gerne svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

Ja det passer

håber du fik noget ud af det


Skriv et svar til: Forkortelse af brøker??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.