Matematik

To vendetangenter

02. september 2009 af Hende__Der (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået forskriften for en funktion:

f(x) = x^4 - 6x^2

Først i opgaven bliver jeg bedt om at bestemme f''(x), hvilket jeg har fået til:
f''(x) = 12x^2 - 12.

Dernæst skal jeg gøre rede for, at grafen f har to vendetangenter.
Jeg ved godt, at jeg skal sætte ligningen lig med nul, men jeg kan ikke få den til at passe?

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

12x2 - 12 = 0

x2 - 1 = 0

x2 = 1

x = ±1


Svar #2
02. september 2009 af Hende__Der (Slettet)

Hvad så, hvis jeg skal finde en ligning til en af vendepunkterne?


Svar #3
02. september 2009 af Hende__Der (Slettet)

Ikke nogt alligevel. Har fundet ud a det.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: To vendetangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.