Matematik

Hjælp til brøkregning.

03. september 2009 af TrineLE (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har nogle matematiklektier for, hvor én af opgaverne er at gange brøker:

Hvordan regner jeg 1/2 gange 4 1/2 ud? (Undskyld jeg ikke skriver med tegn,  men det kan jeg ikke på min bærbar)

Håber i kan hjælpe.

TrineLE


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du kan lave 4 1/2 om til halve. Det gør du ved at sige 4=8/2. Derved bliver 4 1/2 = 9/2
Nu ganger du så lige over, det vil sige at du ganger tæller med tæller og nævner med nævner. Altså:

9*1/(2*2) = 9/4

Skriv hvis du ikke er med - vi kan jo alle huske hvordan brøkregning var i starten :-)

Karam


Skriv et svar til: Hjælp til brøkregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.