Matematik

partial integration?

03. september 2009 af niicki (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa jeg har fået stillet følgende opg. som jeg ikke helt kan få skovlen under???

∫ x sin(x) dx... måske der er en der har mod på at hjælpe en ungersvend i nød??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt f = sin(x) og g' = x og brug reglen om partiel integration, den står i din bog. En måde at huske den på er ved at betragte produktet u*v, hvor u og v begge er funktiooner af x, så (u*v)'  = u'v + uv'. Løs dette m.h.t uv' og integrer på begge sider, så kommer det ad sig selv.


Svar #2
03. september 2009 af niicki (Slettet)

hmmmm. tak for dit svar :)

men jeg må indrømme jeg kan ikke få den hen :(

har du mulighed for at skubbe mere på? :)

mvh nicki...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integration_1.doc

Skriv et svar til: partial integration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.