Matematik

Parkens græs - det haster!!!!!

03. september 2009 af klogejan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Vil  i vær virkelig søde, og rette min problem regning.?.

Det ville være en KÆMPE hjælp... Er virkelig forviret over spørgesmålene, så det ville være godt hvis i kunne rette den:)


Brugbart svar (8)

Svar #1
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

Så må du vise mig den


Svar #2
03. september 2009 af klogejan (Slettet)

oka, mange mange tak..

Kan du ikke komme på imorgen. så skriver jeg 100 %

Og igen mange tak fordi du hjælper:)


Brugbart svar (3)

Svar #3
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

Ok kigger ind i morgen


Svar #4
04. september 2009 af klogejan (Slettet)

oka,:P

1.1 Beregn arealet af græstæppet:

110*72 cm   =7920 cm2

1.2  Der skal sås nyt græs. Gartneren vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2 . Hvor mange kilogram græsfrø skal der bruges?

Antal kg. græsfrø der skal bruges er:

7920 / 100  = 79,2

79,2* 3 = 237,60 kg.

1.3 Græsfrøene koster 881.60 kr. plus  25% moms for en sæk med 20 kr. Hvor meget koster græsfrøene til græstæppet?

Græsfrøene til græstæppet koster:

237.6/20 = 11,88

11,88*881.60 = 10472,41 kr.

10472,41* 1,25 = 10391,76 kr.

1.4 For at give græsset større slidestyrke sættes stave med kunstgræs svarende til 1/5 af græstæppet. Hver kunstgræsstav fylder ca. 2,5 cm2. Hvor mange kunstgræsstave skal der sættes i hele græstæppet?

Antal kunstgræsstave der skal sættet i hele græstæppet er:

Areal = 7920 cm2

1/5 af arealet ( 7920 /5) = 1584 cm2

1584 / 2,5  =63360 stave

1.5 parkens gartner bruder en græsslåmaskine med en bredde på 5 fod (1 fod = 30,48 cm)... omregn græsslåmaskinens bredde i meter.

græsslåmaskinen bredde i meter er:

1 fod = 30,48 cm

5 fod ( 30,48*5) = 152,4 cm

cm til m = 1,52 m

1.6 Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset.

Antal meter gartneren skal køre for at slå græsset er:

Bredde på græsset =  72 cm

antal ture (72/1,52) = 47 ved du hvad jeg skal skrive efter 47??

længde på græsset = 110 cm

(47*110) = 5210,5 m.

2.1 En fordboldbane kan have forskellige størrelser.. (Jeg har tegnet skitsen af fodboldbanen som vi skal bruge er vedhæftet) Tegn omridset af den mindst mulige fordboldbane i målestoksforhodet 1: 500.

Den kunne jeg ikke finde ud af?, så kan du også hjælpe mig med den.

2.2 Afmærk målestolperne på dit tegning.

Det kan jeg først lave, når vi har lavet 2.1

2.3 Indtegn straffesparksfeltet på dit tegning.

------ | | -------

2.4  Geregn afstanden fra hjørneflaget til straffesparksfeltet

------ | | -------

2.5 Et hjørnespark parkes fra et af banens hjørner.. Hvor langt skal et hjørnespark være, for at bolden kan nå det fjerneste hjørne af straffesparksfeltet.

------ | | -------

2.6 Den støreste forboldbane er 90 m * 120m... beregn forholdet mellem arealerne af den største og den mindste fodboldbane.

------ | | -------

3.1 Fodboldspilleren Jørn H. har en månedsløn på 77000 og en sponsorkontrakt på 240000 kr. om året.... Beregn jørn H.s årlig indtjening.

77000* 12 = 924000 kr. p.a.

924000+240000 = 1164000 kr p.a.

3.2 Jørn H. betaler 60,2 % af sin indtjening i skat, pensionsopsparing og arbejdsmarkedsbidrag.... Hvor stor er procentdel af sin indtjening får Jørn H. udbetalt?

Antal procent Jørn H. for udbetalt af sin indtjening:

60,2 * 1164000/ 100 =700728 kr.  ( jeg ved ikke hvordan man laver det til procent)

3.3 Jørn H. får udbetalt pengene fra sin sponsorkontrak en gang om året.... Hvor stort er sponsorkontrakten efter skat?

Hans sponsorbeløb efter skat er:

60,2*240000/100 = 144480 kr.

3.4 Dette beløb indsætter han hvert år på en opsparingskonto, det giver 4,5% p.a ( 4,5% = o,o45) Han spiller forbold i 10 år...... beregn det beløb Jørn H. har opsparet efter 10 år..

144480*4,5/100 = 6501,60 kr

6501,60+ 144480 = 150981,60 kr, efter  1 år. Og sådan fortsætter jeg til det kommer til det 10 år,?

3.5 Efter sin tid som fodboldspiller får Jørn H. som 30-årig et job, hvor hans årlige løn er på 175000 kr. Jørn H.s skolekammerat, Rasmus, har taget en uddannelse, hvor han kan regne med en gennemsnitsløn på 420000 kr. om året fra han er 24 år gammel.... Vis, hvorledes du vil sammenligne, hvor meget Jørn H. og rasmus har tjent, når de blover 40 år gammel.

Jørn h. har tjent når han bliver 40 år:

30-40 = 10 år

10*175000 = 1750000 kr.

Rasmus har tjent, når han bliver 40 år:

24- 40 = 16 år

16* 420000 = 62720000 kr.

forskellen er = 4970000 kr.

4.1 Jørn H.s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca 11000 skridt i en hjemmekamp.

Man regner med at

--10% af skridtene  er 30 cm lange

-- 20 % af skridtene er 120 cm lange

-- 30% af skridtene er 60 cm lange

Vis at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm

30+120+70/ 3 = men det kommer til at give 73,33 cm. og det skal give 76 cm

4.2 beregn den længde, som Jørn H. løber i en hjemmekamp.

30cm*1100/100 = 330 m

120*2200/100 = 2640 m

70*7700/100 = 5390 m

33o+2640+5390 = 8360 m  

Der er mere, men hvis du bare kan hjælpe mig med dem, så vil jeg blive virkelig glad:)

Vedhæftet fil:Fodboldbanen.jpg

Brugbart svar (4)

Svar #5
04. september 2009 af MN-P (Slettet)

1.1
Hvor har du dog fået de mål på banen fra? det ligner målene på et spisebord, det har nogenlunde den størrelse.

l=90m - 120 m
b=45m - 90m

Du har ikke oplyst om det er den største eller den mindste bane der er tale om

Areal l*b =90*45m² - 120*90m² mindste _ største areal

Læs teksten igen og find ud af hvilken størrelse bane du skal regne med.

Bruges det mindste areal er det 4050m²
1.2
Arealet*3/100 kg frø
1.3 metoden sser rigtig ud, men du mangler tekst
1.4 metoden ok
1.5 ok
1.6 brug de rigtige mål på græstæppet

2.1
De virkelige mål laves til cm og divideres med 500

3.1 ok
3.2 der udbetales 100%-60,2%
3.3 i skat betales 60.2*240000/100kr trækkes dette fra 240000 fås det udbetalte beløb.
3.4 tarveligt spørgsmål da man skal regne renten ud for 1. år, lægge den til opsparingen og lægge årets opsparing til.
Serefter regnes videre med det indestående beløn på samme måde ialt 10 gange
Hvis I altså ikke har lært renteformler
3.5 Du bør også tage opsparingen med i sammenligningen

4.1
Hvad med resten af skridtene, hvor lange er de sidste 40% af skridtene?
Har du skrevet forkert i teksten ?
4.2
11000 skridt på 76 cm giver ialt 11000*76 cm=836000cm=8360m=8,36km
 


Svar #6
05. september 2009 af klogejan (Slettet)

1.1 de var allerede skrevet ind. på det stykke papir vi fik:)


Svar #7
05. september 2009 af klogejan (Slettet)

1.1 Det er ikke noget med største eller mindste.

der står bare at længden på forbold græsset er 110 m langt og 72 m bredt

3.2 forstår jeg ikke helt hvad du mener?

3.4 så jeg har gjort det rigtigt?, bare med at jeg skal gør det 10 gange?

4.1 Hov undskyld...

Det er

- 10% af skridtene er 30 cm lange

- 20% af skridtene er 120 cm lange

- 70% af kridtene er 70 cm lange


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. september 2009 af MN-P (Slettet)

1.1 Se er resultatet 7920 m² ikke cm² som du skrev

3.2 træk de 60.2 % i skat fra 100%, han får udbetalt 39,8 %

3.4 Ja nemlig

4.1 Så forstår jeg det bedre

30cm*11000*10/100 = 33000 cm

120*11000*20/100 = 264000 cm

70*11000*70/100 = 539000 cm

33000+264000+539000 = 836000 cm

11000 skridt er 836000 cm

1 skridt er 836000/1100= 76 cm

Du bør indsætte de tal der står i opgaven uden at regne noget ud først, så kan du bare skrive resultatet af udregningen bag efter


Svar #9
07. september 2009 af klogejan (Slettet)

oh, tusinde tak!.:)

Vil du gerne hjælpe mig med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2009 af mhan (Slettet)

 Er den her tråd fra i år? 

Når der står PLUS moms, er momsen inklusiv eller eksklusiv? Umiddelbart ville jeg tro det er eksklusiv moms. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2009 af Louise2009 (Slettet)

ja det er også eksklusiv har selv haft den heh ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2009 af mhan (Slettet)

I opgave 3.5, skal man gå ud fra, at beløbene 175.000 kr. p.a. og 420.000 kr. p.a. er efter skat? 
Hvis det er efter skat tjener Rasmus mest, men hvis det er før skat, så har Jørn indtjent næsten dobbelt så meget.
Umiddelbart vil jeg tro, at det er før skat, men siden der står at det er deres årlige LØN, er jeg blevet lidt i tvivl, da jeg spekulerer over, om der ville have stået indtjening, hvis det var før skat.
 


Svar #13
02. oktober 2009 af klogejan (Slettet)

Tak alle sammen!: Fik faktisk 12 i karaktere!!!:P


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. november 2011 af sign3928 (Slettet)

3.4

O=b*(1+0,045)n-1/0,045

O=det opsparede beløb

b=det årlige indsatte beløb

n=antal år


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. november 2011 af SweetGirl12 (Slettet)

Jeg er lidt forvirret, hvor har du de 1,25 fra i opg 1,3?

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. september 2014 af Melanie2 (Slettet)

jeg forstår ikke opgave 1.3 er det ikke sådan man regner den ud: 881.6 kr. * 25 % = 220.4 kr. 
881.6 kr. + 220.4 kr. = 1102 kr.
237.6 kg: 20 kg = 11.88 kg.
11.88 kg * 1102= 13091.79 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2014 af Fieholmboe (Slettet)

Hvordan regner man 3,2? jeg er forvirret


Skriv et svar til: Parkens græs - det haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.