Matematik

Ligning

03. september 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Løs ligningen

1/x + 1/(x-2)=0

1/x bliver til x-1, men hvordan forkorter jeg det andet led?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

x ≠ 0  og  x ≠ 2

multiplicer med x(x-2)


Svar #2
03. september 2009 af surfact1 (Slettet)

Jeg skal kun multiplicere det med brøken 1/(x-2)? og hvorfor lige x(x-2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af kieslich (Slettet)

!/x + 1/(x-2) = 0

x(x-2)*1/x + x(x-2)*1/(x-2) = 0*(x-2)      Gang alle led med x(x-2)

x(x-2)/x + x(x-2)/(x-2) = 0                      mellemregning

(x-2) + x =0                                         Forkort første led med x, og andet led med (x-2)

2x - 1 = 0

2x = 1

x = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

#3 du har en fejl i5. linie

(x-2) + x =0

2x-2=0

2x=2

x=1


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.