Matematik

differentialligning (er blank)

03. september 2009 af Christian99 (Slettet)

undersøg om f(x) = e^4x - 2x^2 - x - (1/4) er en løsning til differentialligningen

(dy/dx) = 4y + 8x^2

hvordan gør man?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2009 af Exupery (Slettet)

1. Differentier f(x).

2. Substituer f(x) med y og reducer.

3. Sammenlign de to udtryk, hvis de er ens, så er funktionen en løsning til differentialligningen.

Yderligere forklaring:

Du regner først på venstresiden af lighedstegnet. Så på højresiden. Og så sammenligner du til sidst, om det er det samme.


Svar #2
03. september 2009 af Christian99 (Slettet)

f'(x) = e^x - 4x - 1

er det rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentialligning_1.doc

Svar #4
03. september 2009 af Christian99 (Slettet)

Ups.., Men TAK!


Skriv et svar til: differentialligning (er blank)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.