Matematik

Lineær funktion

04. september 2009 af andreasnn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne P(3,1) og Q(7,9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af MN-P (Slettet)

y=ax+b er den liniære funktion

indsæt de to talpar, så du får to ligninger med de to ubekendte a og b

1=a*3+b

9=a*7+b

træk de to ligninger fra hinanden

divider med 4 på begge sider, så har du a

indsæt a i den ene ligning og find b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af NejTilSvampe

 #1 - er den gennerelle måde du løser den på. Men hvis du kender formlen a=Δy/Δx  så brug den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af mathon

som kan være

Δy/Δx = a =  Δy/Δx

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1) = a                (også kaldt to-punktsformlen)

(y-y1)/(x-x1) = a

y = ax + (y1-ax1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af lektieportalen (Slettet)

Hvorfor skal man dividere med 4 på begge sider?

Jeg har selv problemer med at løse denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2010 af mathon

#4
      a = (y2-y1)/(x2-x1) = (9-1)/(7-3) = 8/4 = 2

      y = ax + (y1 - ax1) = 2x + (1 - 2•3)

      y = 2x - 5

     


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2010 af NejTilSvampe

 #4 - Det #1 mente var 

1=3a + b  og  9=7a+b

9-1 = 7a - 3a

8 = 4a

"del med 4 på begge sider"

a = 2

osv.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.