Matematik

logaritmefunktioner - e^0,23t

04. september 2009 af dkjatti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg har en opgave som jeg skal have lavet, jeg ved godt hvordan man angiver fordoblingstiden og vækstraten - men den opgave jeg skal lave giver ingen mening.

antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften:

N(t)=100*e^0,23t.

bestem N(0) og angiv derefter fordoblingstiden og vækstraten pr. døgn.

i opgaven er der flere N(t), som jeg godt har kunne lave, men lige præcis denne ligning kan jeg ikke finde ud af.

håber der er nogen som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af mathon

N(0) = 100·e0,23·0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

N(t) = N0*ek*t          T2 =ln(2)/k       r = ek  -1


Svar #3
04. september 2009 af dkjatti (Slettet)

undskyld men det kan da ikke give mening.. hvis jeg skal sige in(2)/k, vil det jo sige at fordoblingstiden vil være den samme i alle mine ligninger ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

Prøv at sammenligne med den funktion du skrev i #0. Hvad er k i den funktion ??


Svar #5
06. september 2009 af dkjatti (Slettet)

k er 0,23, som den også er i en anden ligning i samme opgave ..


Skriv et svar til: logaritmefunktioner - e^0,23t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.