Matematik

Hjælp til ligning

05. september 2009 af pixietoth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folknings.. Nu er det ved at være længe siden at jeg har haft ligninger i skolen og nu sidder jeg med en ligning hvor der indgår en brøk og jeg kan ikke huske hvad det er man gør ved den.

hvad gør jeg ved denne satan?

4 = 2x/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af mathon

gang med 3 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af peter lind

Gang ligningen med 3 og del den med 2. Mere generelt hvis du har en ligning a = b*x skal du dele ligningen med b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af Duffy

Nej , gang med 3/2 på begge sider.


Svar #4
05. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Er lidt lost, men hvordan kan det blive til et facit på x=6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2009 af mathon

når du har ganget med 3 på begge sider
12 = 2·x

x = 6


Svar #6
05. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Nu er jeg med! Tusind tak for hjælpen!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2009 af peter lind

Venstre side 4*3/2 højre side 3*(2*x/3)/2


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2009 af Lawetz (Slettet)

det er rigtigt, som peter lind skriver. det virker dog som om du har haft en rigelig pause fra matematik, så det skal nok være lidt mere pædagogisk.

hvis regnestykket bliver skrevet som a = bx/c, står a = 4, b = 2 og c = 3.

Her skal du først have fjernet c, som står og forstyrrer regnestykket. Det gør du ved at gøre det modsatte af at dividere - du ganger nemlig!

Nu har du et nemmere regnestykke: 4 = 2x/3  -->  4*3 = 2x ---> 12 = 2x

Nu skal du få x til at stå alene, hvilket du opnår ved at dividere med b = 2. Da får du:

12 = 2x ---> 12/2 = x ---> x = 6

Håber, det var klart nok ;)


Svar #9
05. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Jep, jeg er helt med nu:)


Svar #10
05. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Hvis det ikke er for meget ulejlighed så har jeg 1 sidste ligning, hvor det er meningen at den ikke kan gå op, men hvis den ikke kan gå op, hvordan laver jeg den så?

Den er her, dog uden brøker.

3 (x-5) = 5 (4+x) + 2 (1-x)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2009 af peter lind

Du ganger paranteserne ud og trækker sammen. Du vil opdage at led med x'er går ud mod hinanden, og vil derfor ende med en ligning a=0., hvor a er et tal du må finde. Idette tilfælde er a forskellig fra 0, så ligegyldigt hvilket x, du sætter ind i ligningen vil den ikke blive sand. Løsningsmængden er så tom.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.