Kemi

Lidt hjælp....?

20. december 2004 af Hjælp mig... (Slettet)
Følgende oplysninger:

Densitet 1,09 g/ml
Masseprocent 14,5
Saltsyre, HCL

Hvad er saltsyrens formelle koncentration?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2004 af Epsilon (Slettet)

m(HCl)/V = w(HCl)*rho(opløsning) = 0.145*1.09g/mL = 0.158 g/mL

Fortsæt herfra ved først at finde eller bestemme molarmassen for HCl.

//Singularity

Svar #2
20. december 2004 af Hjælp mig... (Slettet)

ok. Er ikke helt med.. v(HCl) * rho(opløsning)

Jeg kan godt beregne stofmængden, men jeg ved bare ikke helt, hvad v er.

c = n/v

Svar #3
20. december 2004 af Hjælp mig... (Slettet)

nogle der kan hjælpe lidt??

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Du kan ikke beregne stofmængden uden at kende voluminet eller massen.

#3: Hvis vi nu skriver

c(HCl) = n/V(HCl) = m(HCl)/(M(HCl)*V)

så skal du blot bestemme eller finde molarmassen M(HCl) og udregne c(HCl).

//Singularity

Svar #5
20. december 2004 af Hjælp mig... (Slettet)

ok..

14,5 g/(36,45 g/mol * V(??)

Skal jeg bruge det her:
0,145 * 1,09 g/mL = 0,15805 g/mL.




Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja, du skal i allerhøjeste grad bruge resultatet fra #1. Sådan her;

c(HCl) = m(HCl)/(M(HCl)*V) = (0.158g/mL)/M

Indsæt molarmassen M og beregn c.

//Singularity

Skriv et svar til: Lidt hjælp....?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.