Matematik

Ligninger

05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Skal løse disse(umiddelbare enkle)ligninger.

3=27/x
 

og

4=2x/3

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af Isomorphician

Hvad er dit eget bud?


Svar #2
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Jeg kan jo godt se, at den første vil blive 9. Men det er fremgangsmåden eller "reglen" jeg gerne ville have?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af Isomorphician

Hvis du ganger med x på hver side får du:

3x = (27x)/x

som kan omskrives til:

3x = 27*(x/x)

som igen kan omskrives til:

3x = 27*1 = 27

divideres der med 3 på begge sider fås værdien for 1 x:

x = 9

For at fjerne brøker kan du altså gange med værdien i nævneren på begge sider.


Svar #4
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Mange tak. Matematik er ikke ligefrem min stærke side.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.