Fysik

Specifik smeltevarme

06. september 2009 af 215 (Slettet)

Jeg har et stof, som jeg skal finde farten får,  hvis det skal smelte.. jeg ved at T1  = 20 Grader T2 = 328 grader

mit spørgsmål er om at jeg skal bruge specifik smeltevarme til beregne fra 20 grader - 328 grader, eller skal jeg bare bruge normal  Ekin til beregne fra 20 - 327 grader , og derefter specifik til 327 - 328 grader ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Der mangler oplysninger. Det kan slet ikke beregnes ud fra de oplysninger du giver. Hvorfor iøvrigt deling ved 327 grader? Med farten mener du tiden?


Svar #2
06. september 2009 af 215 (Slettet)

 Kuglen bliver skudt ind i en træålanke, kuglens temp. er 20 grader, hvor stor skal temp. være for at blykuglen smelter. intet energi bliver overført til pladen under opbremsningen...

det med 327, jeg mente at man skulle beregne J lige indtil den smeltede, og derefter bruge anden når den smelter


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af JKaram (Slettet)

Beregn energien det taget at opvarme stoffet. Det kan du gøre ved "specifik varmekapacitet".

Karam


Svar #4
06. september 2009 af 215 (Slettet)

 hva så med farten... er det så bare enheds ændring ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Farten bruges i forbindelse med den kinetiske energi. Du skal antage, at al kuglens kinetiske energi bliver overført til varmeenergi, når den rammer træet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2009 af mathon

se

J = kg·m2/s2


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2009 af mathon

...næsten lig med lydens fart i atm luft


Skriv et svar til: Specifik smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.