Matematik

Integral

06. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal beregne integralet af: ∫ (x2 + 2) ex+6x

Hvordan girber jeg den an? tror der er fordi der står ex+6x at jeg har mistet overbliket. Kan ikke gemmenskue hbor jeg skal starte og slutte.


Svar #1
06. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Jeg er kommet frem til at t=X2+2 Det vil sige at dt/dx= 2x som er det samme som at dx= 1/2x dt

Herefter skriver jeg så: ∫ (t) (ex3+6x)(1/2x dt)

Men hvordan kommer jeg videre herfra?

Jeg ved at stamfunktionen til ex er ex. Men her står der jo ex3+6x

 Er det stadig det samme eller?

Er ovenstående det samme som at skrive ∫  (t) (ex+6x) (1/2 dt)

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg går ud fra at der skal stå:   ∫ (x2 +2)exp(x3 + 6x) dx  

sæt t = x3 +6x      så er dt/dx = 3x2 + 6 =  3*(x2 + 2)   <=>  (1/3)dt = (x2 + 2) dx


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.