Matematik

At reducere en brøk?

06. september 2009 af Mangofruugt (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa

Nogle der kan forlare mig hvordan man reducerer denne brøk?:

3a^2 * a^-3 * a^5

-----------------------

   6a^3 * a^-2

OG hvis nogle ved hvordan man ved hjælp af nulreglen løser den her:

3x(x-27)(x+224) = 0

vil jeg blive glad :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

3a^2 * a^-3 * a^5       3 * a2-3+5       a4        a³

-----------------------    =  ------------- = ------ = ---------

6a^3 * a^-2                 6 *a3-2          2* a        2

3x(x-27)(x+224) = 0             sæt hver af de tre faktorer =0

x=0

x-27=0

x+244=0

løs de tre nederste ligninger og du har løsningerne til ligningen ovenfor


Svar #2
06. september 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 Tusind tak. det forstår jeg godt :)

Vil du så også godt hjælpe mig med en tredjegradsligning?

den hedder :     2x^3 - 8x

                          ---------------     = 0

                                   x


Skriv et svar til: At reducere en brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.