Matematik

plz hjælp mig

06. september 2009 af camilie2 (Slettet)

opgaven lyder:

i et koordinatsystem er en linie L bestemt ved ligningen y=-3x-12

bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C (2,2), og som har L som tanget.

det jeg har gjort er

(x-a)²+(y-b)²=r²  <=>

(x-2)²+(y-2)²= r²

mere har jeg ikke lavet er meget meget usikker jeg håber i kan hjælpe mig.. på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

Lav en tegning af cirklen og linien.

Indtegn en linie genner centrum og vinkelret på linien L. Denne linie har hældning 1/3 og går gennem (2.2)

beregn skæringspunktet P mellem de to linier.

Liniestykket PC er radius i cirklen, beregn liniestykkets længde


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

radius, r,
er centrums afstand fra linjen L: 3x+y+12=0

r = dist(L,C(2,2)) = |3·2+2+12|/√(12+32) = 20/√(10) = 20·√(10)/10 = 2√(10) = √(40)

cirkelligning:

(    )2 + (    )2 = 40


Skriv et svar til: plz hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.