Fysik

Vurdér hvor lang en sejlgarnssnor er?

06. september 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Halløj folkens :)
Sidder lige og mangler lidt hjælp til min sidste opgave i min fysik rapport.

Den går ud på som overskriften siger.

Vurdér hvor lang Joakim Von Ands sejlgarnssnor er alt i alt.
Her er lidt info omkring det:

"Vi Antager nu at JvA's sejlgarnsnøgle oprindeligt havde en radius på 2,0m og at diameteren på sejlgarn i gennemsnit er 2,0 mm. Endvidere antager vi at nøglen er rullet helt tæt op uden plads mellem vindingerne."

Nogen som har en eller anden idé om hvordan man udregner denne opgave? :)

På forhånden tak,
Matthie


Svar #1
06. september 2009 af matthie (Slettet)

 Nogen der kunne hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

Beregn rumfanget af nøglet (Vnøgle=4/3 * π *r³)

betragt snoren som en cylinder med højde x

Vsnor=π*r²*x

Sæt de to rumfang lig hinanden, Sæt tallene ind og find x, som er snorens længde.

Ps vær omhyggelig med enhederne


Svar #3
06. september 2009 af matthie (Slettet)

 Ok. Det var en anelse indviklet :p
Men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

(4/3)*π*(2,0 m)3  = L*π*(1,0 mm)2

(4/3)*(2,0 m)3 = L*(10-3 m)

(4/3)*8 m3 = L*10-6 m2

(32/3) m3  =  L*10-6 m2

L = ((32/3) m3)/(10-6 m2)

L = (32/3)*106 m = (32/3)*103 km ≈10667 km


Svar #5
07. september 2009 af matthie (Slettet)

mathon, kunne der komme en forklaring med i?
Så ville det være dejligt :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2009 af MN-P (Slettet)

#5

Der er såmæn bare set tal ind i udtrykket som beskrevet i #2

divideret med π på begge sider
mm er omregnet til m
indholdet i parenteserne opløftet til potens

divideret med (10-6 m2) på begge sider hvorved L bliver isoleret
Lomregnet til km


Svar #7
07. september 2009 af matthie (Slettet)

Ok tak :)


Skriv et svar til: Vurdér hvor lang en sejlgarnssnor er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.