Matematik

Nulpunkter for differentialkvotienten

06. september 2009 af chiiiqaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Hvordan finder man eventuelle nulpunkter for differentialkvotienten for funktionen: e(x^5-x^4)



Svar bedes hurtigst muligt, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

hvad har du f '(x) til?


Svar #2
06. september 2009 af chiiiqaa (Slettet)

Altså hvad jeg har fået f'(x) til?

Det har jeg fået til det samme : f'(x)=e(x^5-x^4) , da den naturlige eksponentialfunktion er sin egen afledede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_23.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

sorry

se
 

Vedhæftet fil:differentiation_24.doc

Svar #5
06. september 2009 af chiiiqaa (Slettet)

er du nu sikker på det? for det står ikke i min mat bog?

Der står at den naturlige eksponentialfunktion er sin egen afledede


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2009 af mathon

ja

(ex)' = ex

men her er der tale om sammensat funktion

(ey)' = ey·y'


Svar #7
06. september 2009 af chiiiqaa (Slettet)

ah okay :) men hvordan finder jeg så nulpunkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2009 af mathon

brug nulreglen (ex^5-x^4>0 for ∀x)

i
 

Vedhæftet fil:differentiation_24_1.doc

Svar #9
06. september 2009 af chiiiqaa (Slettet)

jeg prøver! tak :)


Skriv et svar til: Nulpunkter for differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.