Matematik

vinkelbestemmelse

06. september 2009 af G-Money bank (Slettet)

 Hej 

Jeg har bruge for lidt hjælp til hvordan jeg bestemme en vinkel. Jeg har en linje m tangerer grafen for f i punktet A

jeg skal bestemme vinklen mellem linje m og grafen for g.

jeg har punktet A = (2,9 ; 1,45)

Vedhæftet fil: vinkelbestemmelse.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Du kan bruge at tagens til vinklen mellem en linje er hældningskoefficienten. Brug dette til at finde disse vinkler for linjen og tangenten til kurven. Derefter skal du næsten blot trække vinklerne fra hinanden


Svar #2
06. september 2009 af G-Money bank (Slettet)

kan du godt beskrive det nærmere.. har nemlig prøvet selv med at finde hældningskoefficienten osv. men kunne ikke komme videre end det.. jeg tror at jeg brugt de forkerte formler. hvordan finder man hældningskoefficienten for tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

Hældningskoefficienten for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0), f(x0))  er f'(x0)


Svar #4
06. september 2009 af G-Money bank (Slettet)

funktionerne er f (x) =2 sin(x)+1  og g(x) = ½ x

skal jeg så differentierer funktionerne for at for finde hældingskoefficienten, hvor jeg bruge tan-1 for at finde vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af peter lind

ja. For g(x) er det dog overflødig. Du bør vide at hældningskoefficienten til en linje givet ved ligningen y =ax+v er a.


Svar #6
06. september 2009 af G-Money bank (Slettet)

jeg får stadigvæk vinklen i minus... jeg differentier g og f og sætte det x jeg fandt ind (2,91) og så finder jeg hældningen i tal.. det tal skal jeg så lave om til grader.. hvor laver jeg fejl henne?

f(x)=2sin (x)+1
f’(2,91)=2*cos(2,91)
= -1,95

f(x)=½x
f’(x)=½*2,91
= 1,455
 

Jeg er gået virkelig i stå : (


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2009 af peter lind

arctan(-1,95) = v1, arctan (½) = v2 hvor v1 og v2 er de søgte vinkler. NB g'(x) =½. Dem kan du slå op på din lommeregner.formodentlig ved først at trykke på en tast, der hedder "inv" derefter ved at trykke på "tan" tasten.


Skriv et svar til: vinkelbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.