Matematik

monotoniforhold

06. september 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har y´= y(2x+1), y>0. og jeg har et punkt P(1,3)

Jeg skal nu bestemme monotoniforholdene for y ..

Nogen som har en ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

f '(x) = 2y(x+(1/2))

f '(x) = 0 kræver x = -(1/2), da y>0 for ∀x


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

y = f(x)

for x<-(1/2) er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>-(1/2) er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende


Svar #3
07. september 2009 af Peterse (Slettet)

Jamen jeg forstår bare ikke udregningen, hvordan du kommer der hen til? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af mathon

se på fortegnsvariationen
for
f '(x) = 2y(x+½) y>0

(2y)>0 og har således ingen fortegnsændrende funktion
det hele afgøres af faktoren (x+½)
for x<-½ er (x+½)<0 og dermed f '(x)<0, hvoraf f(x) er monotont aftagende
for x>-½ er (x+½)>0 og dermed f '(x)>0, hvoraf f(x) er monotont voksende


Svar #5
07. september 2009 af Peterse (Slettet)

Jeg er med - Tak :)


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.