Fysik

acc.og cirkelbevægelse

07. september 2009 af lallenalle (Slettet)

hey alle

Opgaven lyder som følger:

En bil starter fra hvile og kører rundt i en cirkel med radius R . Bilen har konstant
tangentiel acceleration som er = a0
a) Bestem et udtryk for størrelsen af bilens acceleration som funktion af tiden.
b) Hvad er bilens acceleration når den har kørt sin første omgang på cirkelbanen.

Jeg har lidt svært ved at komme igang. Håber nogle kan hjælpe.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af Daniel TA (Slettet)

Der er en radial acceleration og en tangential acceleration. Den tangentiale acceleration er konstant, og den tangentiale acceleration er givet ved:

arad=vtan2/R

Du skal finde den tangentiale hastighed ud fra oplysninger om den tangentiale acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af peter lind

Skriv bevægelsen som x=rcos(f(x)) y=sin(f(x)). Hvis du starter bevægelsen i (r,0) skal der gælde f(0) = 0. Differentier funktionerne og find derved hastigheden. Hastigheden = 0 til tiden t = 0 giver en nybegrænsning af f(x). Differentier igenog find heraf accelerationen. Bestemmelsen om at konstant tangentiel acceleration smme med de forudgående begrænsninger bestemmer f fuldstændig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af peter lind

#1 Du bruger regler for en jævn cirkelbevægelse og dette er ikke en jævn cirkelbevægelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af Rastlink (Slettet)

#3: #1's formel for den radiale acceleration er også gældende for ujævne cirkelbevægelser. Den står ihvertfald i min bog under nonuniform circular motion (bogen er: University Physics, by Young and Freedman.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af peter lind

#4 Det kan faktisk bevises ved hjælp af metoden i #2. Eneste forudsætning f(x) er 2 gange differentiabel.


Skriv et svar til: acc.og cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.