Matematik

Trediegradsligninger hjælp!?

08. september 2009 af ZybzO (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle friske hoveder

Jeg er støt på et par 3. gradsligninger (tror jeg nok de kaldes?). Men kan ikke rigtigt finde ud af hvordan jeg skal regne dem ud, i opgave sættet står der de skal regnes med 0-reglen, som jeg også kender fra 2. grads ligninger men kan ikke lige finde ud af hvad jeg gør når der er en mere :(! Håber på i kan og vil hjælpe mig.

Opgaverne ser ud som følgende:

(x^2-4x)(x^2+2x-3)=0

2x^3+7x^2-4x=0

Vil gerne hvis i kan prøve at løse dem med meget detaljeret beskrivelse?! Eller komme med en let forståelig forrmulering  på hvordan jeg kommer frem til et resultat via 0-reglen i disse tilfælde.

Mvh. og på forhånd mange tak

Kasper A. Pedersen


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

(x2 - 4x)(x2 + 2x - 3) = x(x-4)(x+3)(x-1) = 0

....................

2x3 + 7x2- 4x = 2x(x2 + (7/2)x - 2) = 2x(x+4)(x-½)


Svar #2
08. september 2009 af ZybzO (Slettet)

 Mange tak...! 

Så kommer det næste spørgsmål så... Hvad gør jeg nu med alle de paranteser og såen? Nogen der vil prøve at følge den ene af dem til dørs for mig? Det ville være super :)!

Mvh. Kasper A. Pedersen


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af peter lind

Brug nulreglen.


Skriv et svar til: Trediegradsligninger hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.