Matematik
hjælp til mat.opgaver
21. december 2004 af
Hansp (Slettet)
Jeg ved godt at folk ikke er herinde for at lave andres lektier, men jeg har virkelig brug for det denne gang!!!
Jeg har 6 opgaver for til i morgen og kan max nå at lave 4 af dem, og hvis de ikke afleveres så får jeg fravær...
Opg. 1)
I et koordinatsystem er givet punkterne
C(-3,2) og P(-7,5).
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C og går gennem P.
Gør rede for, at linjen n med ligningen
y=4/3x-7/3 er tangent til cirklen.
En linje m går gennem P og er vinkelret på n.
Bestem en ligning for m.
Opg. 2)
En familie af funktioner er givet ved
Fa(x)=2x^3 - 3(a+1)x^2 + 6ax. (a er med sænket skrift).
Bestem Fa'(x). (a stadig med sænket skrift)
Bestem monotoniforholdene for F3 (3 med sænket skrift).
Bestem de værdier af a, for hvilke Fa har to lokale ekstremumssteder. (a igen med sænket skrift).
Jeg har 6 opgaver for til i morgen og kan max nå at lave 4 af dem, og hvis de ikke afleveres så får jeg fravær...
Opg. 1)
I et koordinatsystem er givet punkterne
C(-3,2) og P(-7,5).
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C og går gennem P.
Gør rede for, at linjen n med ligningen
y=4/3x-7/3 er tangent til cirklen.
En linje m går gennem P og er vinkelret på n.
Bestem en ligning for m.
Opg. 2)
En familie af funktioner er givet ved
Fa(x)=2x^3 - 3(a+1)x^2 + 6ax. (a er med sænket skrift).
Bestem Fa'(x). (a stadig med sænket skrift)
Bestem monotoniforholdene for F3 (3 med sænket skrift).
Bestem de værdier af a, for hvilke Fa har to lokale ekstremumssteder. (a igen med sænket skrift).
Svar #2
23. december 2004 af Panille (Slettet)
Første opgave er jo bare distanceformlen og punkt til punktformlen, kan du ikke dem, er du på røven...
Svar #3
23. december 2004 af fox_joker14 (Slettet)
Jeg har aldrig fået fravær for at aflevere en opgave mindre end 2 måneder for sent...
Jeg afleverer endda dem jeg skal aflevere til rektor for sent også.
Så tud lige...
Nu er dine opgaver jo ikke ligefrem særligt besværlige, så dem skulle du nok få kål på.
Men jeg kan da godt give lidt hints til den første opgave, hvis du ikke lige gider (eller fordi jeg keder mig):
Afstand(C,P) = radius. Opstil i cirklens ligning.
En linie der tangerer en cirkel er ortogonal til linien igennem centrum og til tangentpunktet.
Den sidste har bare en anden konstant end den sidst omtalte, som findes ved at sætte de to lig hinanden.
Jeg afleverer endda dem jeg skal aflevere til rektor for sent også.
Så tud lige...
Nu er dine opgaver jo ikke ligefrem særligt besværlige, så dem skulle du nok få kål på.
Men jeg kan da godt give lidt hints til den første opgave, hvis du ikke lige gider (eller fordi jeg keder mig):
Afstand(C,P) = radius. Opstil i cirklens ligning.
En linie der tangerer en cirkel er ortogonal til linien igennem centrum og til tangentpunktet.
Den sidste har bare en anden konstant end den sidst omtalte, som findes ved at sætte de to lig hinanden.
Svar #4
23. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#3: "Jeg har aldrig fået fravær for at aflevere en opgave mindre end 2 måneder for sent...
Jeg afleverer endda dem jeg skal aflevere til rektor for sent også.
Så tud lige..."
Hvilket formål skal den bemærkning dog tjene? Det virker som en generel accept af ikke rettidig aflevering, hvilket hverken indlæggeren eller de øvrige brugere her på SP kan bruge til noget som helst. Sådanne kommentarer frabedes. Hansp har højst sandsynligt fejldisponeret sin tid, og så er den ikke længere.
//Singularity
Jeg afleverer endda dem jeg skal aflevere til rektor for sent også.
Så tud lige..."
Hvilket formål skal den bemærkning dog tjene? Det virker som en generel accept af ikke rettidig aflevering, hvilket hverken indlæggeren eller de øvrige brugere her på SP kan bruge til noget som helst. Sådanne kommentarer frabedes. Hansp har højst sandsynligt fejldisponeret sin tid, og så er den ikke længere.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til mat.opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
