Matematik

skæring med x aksen

08. september 2009 af teamwork (Slettet)

bestem en ligning for tangenten til parablen med ligningen y= -x^2+5x-6 i hvert af skæringspunkterne med x-asken . har fundet skæringerne 2 og 3 hvad skal jeg så gøre
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af peter lind

Tangenligningen for grafen for en funktion f(x) i x0 er y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
08. september 2009 af teamwork (Slettet)

jeg får den første til y= 2(x-2)+2 = 2x-2 det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af peter lind

Du har ret i at det er forkert. Hvad har du fået  f'(x) til? f(x0) = 0 når x0 angiver skæringen med x-aksen


Skriv et svar til: skæring med x aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.