Matematik

Hjælp til bestemmelse af b og c

08. september 2009 af Putte[[: (Slettet)

Sidder med en matematik opgave som jeg ikke kan komme igang med. Nogen der kan hjælpe??

Grafen for f(x)=x^2 + bx +c, med toppunkt i punktet (0,5;4,75)

Hvor opgaven går ud på at bestemme b og c.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af sHastrup (Slettet)

Hvis jeg husker ret er formlen for x-koordinaten til toppunktet -b/(2a)

0,5=-b/(2a), hvor a=1 (koefficienten foran x2)

Herefter kan du eksempelvis finde c ved indsættelse i funktionsforskriften

0,52+b*0,5+c=4,75


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2009 af keg (Slettet)

ja, eller differentiere  f`(x) = 2x +b og sætte denne lig med nul,  hvorved b kan findes ved at indsætte o,5 på x' plads

Derefter er det blot at indsætte toppunktet i den oprindelige ligning og finde c


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2009 af mathon

toppunktet
T = (xo,c-a·xo2) og xo = -(b/(2a))

hvoraf
xo = (1/2) = -b/2     da a = 1
og
b = -1

samt
c-(0,5)2 = 4,75     da a = 1

c = 4,75 + 0,25 = 5


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.