Fysik

Hældningskoefficient i graf

09. september 2009 af DLarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal finde hældningskoefficienten i en graf, som jeg har har lavet ud fra et forsøg om vands fordampningsvarme.

Jeg ved desværre ikke hvordan man finder hældningskoefficienten. Det kunne være rigtig dejligt med en mere eller mindre detaljeret forklaring.

Her er et billede af grafen. Brug gerne tallene fra den.

http://i32.tinypic.com/20krgw7.png

Op ad y-aksen er mængden er energi i joule, og hen ad x-aksen er massetab i gram, hvis I skulle være i tvivl.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. september 2009 af Yow! (Slettet)

vælg 2 punkter på grafen så du har

punkt 1(X1,Y1

og

punkt 2 (X2,Y2)

herefter plotter du værdierne i følgende formel for at finde hældningskoefficienten a:

a = (Y2-Y1) / (X2-X1


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2009 af Yow! (Slettet)

det er vigtigt at du vælger 2 punkter der ligger præcis på grafen(altså linjen)!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af mathon

E = L*Δm


Svar #4
09. september 2009 af DLarsen (Slettet)

@Yow!

Jeg har fået tallene (Y2-Y1) = 26577 og (X2-X1) = 12.4

Skal disse to tal opstilles som et punkt, eller skal 26577 divideres med 12.4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2009 af mathon

hældningskoefficienten a = Δy/Δx


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2009 af Yow! (Slettet)

#4

det sidste...... dvs.

a = 26577 / 12,4     =      a =  2143,31 

hældningskoefficienten angives ikke som et punkt....


Svar #7
09. september 2009 af DLarsen (Slettet)

Nej det fandt jeg ud af :-)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2009 af Yow! (Slettet)

you'r welcome ;)


Skriv et svar til: Hældningskoefficient i graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.