Matematik

Differentialregning

09. september 2009 af assmus (Slettet)

Vil lige tjekke om det her er regnet ud rigtigt.
f(x)=x^3-2,5*x^2-2x+7
f '(x)=3x^2-2,5*2x-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af JonasE (Slettet)

Det er det ikke.

f'(x)=3x2-5x-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af ggf (Slettet)

har du ikke en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Det er da korrekt nok skrevet i #0.

#0: Det er rigtigt.

#2: Hvad skal man dog bruge dem til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Regler du benytter:

f(x) = x^n -> f'(x) = n*x^(n-1)

f(x) = n -> f'(x) = 0

f(x) = n*x -> f'(x) = x

Så burde du selv kunne se at dig og #1 skriver det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2009 af ggf (Slettet)

#3

Mit svar på dette spørgsmål fremgår af #0' s spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2009 af JonasE (Slettet)

#3

Nej han skrev

f '(x)=3x^2-2,5*2x-2

 2,5≠5


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2009 af JonasE (Slettet)

Men jeg ser så at han vælger ikke at gange ud, fordi han skriver 2,5*2 istedet for blot at skrive at det giver 5. Min fejl!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.