Matematik

Potensfunktion

09. september 2009 af RH1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan udregner man forskriften når man har fået oplyst 2 punkter?

(2,4) og (5,9)

hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Det har du vist spurgt om før, ikke?

Du mangler stadig at fortælle om det er en ret linie, en parabel eller noget andet.

Sær koordinaterne ind som xog y, så får du to ligninger med to ubekendte


Svar #2
09. september 2009 af RH1992 (Slettet)

det er en potensfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af keg (Slettet)

generel formel   y=b*ax

indsæt de to punkter hvor ved du får to ligninger

dem dividerer du op i hinanden

og så skulle du gerne få

a3 = 9/4=2,25 hvoraf a kan findes og dermed også b


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af keg (Slettet)

Undskyld har opgivet formlen for exp. funktion, skulle have heddet

y=b*xa , hvilket er den generelle formel for en potensfunktion

men igen.... indsæt de to punkter hvorved du får to ligninger

dem dividerer du op i hinanden og så skal du bruge en logaritmeregel

mvh. keg


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.