Matematik

Potensvækst

09. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Jeg har en opgave, som volder mig en hel del problemer og som jeg ikke aner, hvordan jeg skal gribe an og løse, så håber på hjælp:

Et busselskab går ud fra, at passagertallet P(x) falder med 20%, hvis billetpriserne stiger med 5%. Bestem en forskrift for P(x), når enhederne for billetpris og passagertal vælges, så P(1)=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af mathon

P(xo) = b·xoa

0,8·P(xo) = b·(1,05·xo)a = 1,05a·(b·xoa) = 1,05a·P(xo)

hvoraf

0,8 = 1,05a       som ved logaritmering giver

ln(0,8) = ln(1,05)·a

a = ln(0,8)/ln(1,05) = -4,57354
..............

P(x) = x-4,57354
 


Svar #2
10. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Hvor kommer 0,8 fra? Og 1,05?


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.