Kemi

titre

10. september 2009 af lith (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

10.00 mL af en eddikesyreopløsning af ukendt koncentration titreres med 0.5062 M NaOH. Der bruges
16.58 mL, inden ækvivalentpunktet er nået.


a. Hvad er eddikesyreopløsningens molaritet?

ved at n =NaOH= 0,5062 M og v=10+16,58, så får jeg c=0,1316. er det så resultatet 


b. Hvis opløsningens densitet er 1.006 g/cm3, hvad er så vægtprocenten af eddikesyre i opløsningen?

i b'eren forstår jeg ik rigtig hvad det er jeg skal?.

håber at der er nogen der kan vejlede mig med opgaven.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af kieslich (Slettet)

n(NaOH) = 0,5062M*0,01658L = .........mol.

Molforholdet er 1:1 (opskriv reaktionen), så

n(HAc) = n(NaOH)

C(HAc) = n(HAc)/V = ..........M   hvor V = 10mL

b)

mtotal = 1,006 g/cm3 * V =

mHAc = n(HAc)*(HAc) =

mHAc/mtotal *100% =  


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af mathon

 M(C2H4O2) = 60,05 g/mol
                                                       CH3COOH  + NaOH  →  CH3COONa  +  H2O
ækvivalente stofmængder i mol:              1               1           

titreringsberegning:
  ns    =   nb
cs*Vs = cb*Vb


cs*(0,010 L) = (0,5062 mol/L)*(0,01658 L)       hvoraf cs beregnes

masseprocent:
af
cs = (pm/100)*(d/M)               [d] = g/L
fås

pm = (c*M/d)*100 =


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2009 af mathon

d = 1006 g/L


Skriv et svar til: titre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.