Matematik

Potensregning?

10. september 2009 af mathilde12345 (Slettet)

Efter at have siddet med dette regnestykke i en time må jeg simpelthen spørge om hjælp:

x2Q2 - 2xQyM + y2M
___________________

       x2Q2 - y2M2

Svaret skal give:               xQ - yM
                                            _____
                                            xQ - yM


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Isomorphician

Omskriv vha. kvadratsætningerne.


Svar #2
10. september 2009 af mathilde12345 (Slettet)

Kvadratsætningerne? Hvad vil det sige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2009 af Isomorphician

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

(a - b)(a + b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af ttbonen (Slettet)

sikker på det ikke giver det her:

 (Q*x-M*y)/(Q*x+M*y)           /                   xQ - yM                            ?
                                                              ________

                                                               xQ + yM


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2009 af kieslich (Slettet)

x2Q2 - 2xQyM + y2M2                       (xQ)2 - 2*(xQ)*(yM) +(yM)2
___________________    =     _______________________
x2Q2 - y2M2                                              (xQ)2 - (yM)2   

Brug nu formlerne i #3 til at omskrive tæller og nævner. Formel to til tælleren og formel tre til nævneren.


Skriv et svar til: Potensregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.