Matematik

Hjælp til blæk matematik for 8.

11. september 2009 af sejemig923 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej der er en opgave i mit blæ-matematik som jeg har svært ved nogle der kan hjælpe??

Central Park er new yorks grønne åndehul. Parken har et areal på 340 ha (1kektar = 1ha = 10.000 m2) Parken er fem gange så lang som den er bred. Hvor lang og hvor bred er Central Park?

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, og vil i ikke være søde at lave mellem regninger, da det er en del af opgaven.

Tak på forhånd.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. september 2009 af Isomorphician

340*10000 = (5x)*x


Svar #2
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#1
 

340*10000 = (5x)*x


Hvordan har du gjordt? (;


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2009 af giesmo (Slettet)

Parken er vel ca 824,6211255 x 4123,1056275 = 3.400.000,00310443375125


Svar #4
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#3
 

Parken er vel ca 824,6211255 x 4123,1056275 = 3.400.000,00310443375125


Er det regnet i ha eller m2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2009 af Isomorphician

Kald bredden for x:

340 ha = 3.400.000 m2 = 5*(bredde)*(bredde) = 5*x*x = 5x2

Løs mht x, så får du bredden i m.


Svar #6
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#5
 

Kald bredden for x:

340 ha = 3.400.000 m2 = 5*(bredde)*(bredde) = 5*x*x = 5x2

Løs mht x, så får du bredden i m.


Forstår ikke helt hvad du mener?!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

bredde x,   længde 5x,    areal = 340*10000m2 = 3400000m2

så areal:     x*(5x) = 3400000  <=>  5x2 = 3400000 <=> x2 = 3400000/5 <=>  .........


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

#3 og

#4

Læs dog teksten ordentligt.

Parken er 5 gonge så lang som den er bred


Svar #9
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#7
 

bredde x,   længde 5x,    areal = 340*10000m2 = 3400000m2

så areal:     x*(5x) = 3400000  <=>  5x2 = 3400000 <=> x2 = 3400000/5 <=>  .........


Mange tak, men kan godt formlen men er kun 14 såe kan ikke regne det ud det har vi ikke lært i nu nogen der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. september 2009 af Isomorphician

x2 = 3.400.000/5 <=>

x2 = 680.000 <=>

x = √680.000 <=>

x = 824,621

Da x er lig bredden, er bredden altså lig 824,621 m.


Svar #11
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#10
 

x2 = 3.400.000/5 <=>

x2 = 680.000 <=>

x = √680.000 <=>

x = 824,621

Da x er lig bredden, er bredden altså lig 824,621 m.

Mange tak (;
Hvordan er du kommet frem til bredden?


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. september 2009 af Isomorphician

Jeg regnede bare videre på #7.

Hvis vi stiller opgaven op som den er givet i formuleringen fås:

Bredde = x

Længde = 5*bredde = 5*x

Arealet af parken = Bredde * Længde = x*5*x = 5x2

Da du ved at arealet er lig 340 ha, som igen er lig 3.400.000 m2, kan du sætte de to udtryk for arealet af parken lig hinanden:

3.400.000 m2 = 5x2 <=>

(3.400.000 m2)/5 = x2 <=>

(680.000 m2) = x2 <=>

√(680.000 m2) = x <=>

824,621 m = x


Svar #13
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#12
 

Jeg regnede bare videre på #7.

Hvis vi stiller opgaven op som den er givet i formuleringen fås:

Bredde = x

Længde = 5*bredde = 5*x

Arealet af parken = Bredde * Længde = x*5*x = 5x2

Da du ved at arealet er lig 340 ha, som igen er lig 3.400.000 m2, kan du sætte de to udtryk for arealet af parken lig hinanden:

3.400.000 m2 = 5x2 <=>

(3.400.000 m2)/5 = x2 <=>

(680.000 m2) = x2 <=>

√(680.000 m2) = x <=>

824,621 m = x

Mang tusinde tak, nu kan selv jeg forstå det (;!
* det betyder gange iikke? ;)


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. september 2009 af Isomorphician

* = gange

(Du behøver ikke citere hvert indlæg. Hvis du vil henvise til noget skriver du bare nummeret på indlægget. Fx: #12: .....)


Svar #15
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#14
Okay
Hvad er / så er de divider eller minus?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. september 2009 af Isomorphician

/ = division


Skriv et svar til: Hjælp til blæk matematik for 8.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.