Fysik

resulterende kraft

11. september 2009 af jasm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde den resulterende kraft, hvor kræfterne ligger i xy-planet.

Jeg beregner Fx = cos(v)×F og Fy= sin(v)×F og får Fx = 607 N og Fy =248 N, og den resulterende kraft ved √6072+2482)= 656N, men resultatet passer ikke helt med facitlisten

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af mathon

er det på et skråplan?


Svar #2
11. september 2009 af jasm (Slettet)

nej, det er 3 snore der påvirker et krog i væggen


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af Lurch (Slettet)

Det står ikke helt klar hvad du gør, men den resulterende kraft er jo summen af F1, F2 og F3. Dvs du skal beregne komposanterne af alle tre kræfter og lægge dem sammen i x- og y-retningen.


Svar #4
11. september 2009 af jasm (Slettet)

og størrelserne er selvfølgelig givet ved  F1 = 250N, F= 400N,   F3 = 150N


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af mathon

du må jo have en/flere vinkel/vinkler


Svar #6
11. september 2009 af jasm (Slettet)

Jeg har prøvet at indtegne vinklerne på den vedhæftede tegning F1 = 60 grader og F2 20 grader begge med x-aksen og F3 45 grader med y-aksen


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2009 af Lurch (Slettet)

Beregningen af x-komposanten

Fx(res) = F1*sin(v1) + F2*cos(v2) + F3*sin(v3)

prøv selv med y (husk fortegn)


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. september 2009 af mathon

den resulterende krafts x-komponent
(250 N)·cos(60°) + (400 N)·cos(20°) + (150 N)·cos(45°)

den resulterende krafts y-komponent
(250 N)·sin(60°) + (400 N)·sin(20°) + (150 N)·sin(45°)
 


Skriv et svar til: resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.