Kemi

Konserveringsmiddel i rødvin - hjælp

13. september 2009 af SejeAnne (Slettet)

Hej.. Jeg har en opgave, som jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal løse...

Den lyder, at man tilsætter sulfit SO3- til rødvin som konserveringsmiddel. I EU må man så max tilsætte 2,5 millimol (altså 2,5*10-3 mol) svovl S. Man skal så finde ud af massen af den mængde NaSO3 der max må tilsættes 300 L vin.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an, jeg det eneste jg kan se er, at man bare siger 2,5*103*300, men jeg tænker lidt, at n*V=c og jeg kan vel ikke bruge koncentrationen til noget når jeg skal finde massen..? Jeg aner simpelthen ikke hvordan man skal, så det ville være rart, hvis der er nogen der kan hjælpe mig lidt på vej?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

I EU må man så max tilsætte 2,5 millimol
til hvilket rumfang?
 


Svar #2
13. september 2009 af SejeAnne (Slettet)

til 1 L..

Vil det sige, at man bare kan sige 2,5 mmol S pr. L = 2,5 mmol/L, og hvis man så ganger det med de 300 L, vil enhederne ved hedde L*mmol/L = mmol.. så kan jeg bare regne det ud med m=n/M

Hvis det er rigtigt, så tak for spørgsmålet :D .


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af mathon

maksimal tilsætning af Na2SO3 pr. liter
m/V = (n*M)/V = (2,5·10-3 mol)·(126,06 g/mol)/(1 L) = 0,31515 g/L = 315,15 mg/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2010 af grimm (Slettet)

#2 har ret...

#3 Du mangler at tage hensyn til at stofmængden er til 300 L. Du tager kun hensyn til 1 L!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2010 af mathon

maksimal tilladt tilsætning af Na2SO3 til 300 liter rødvin:

                                             (300 L)·(0,31515 g/L) = 94,545 g Na2SO3


Skriv et svar til: Konserveringsmiddel i rødvin - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.