Matematik

Hjælp til en logaritmeopgave

13. september 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-D

Jeg sidder og prøver at lave nogle opgaver der handler om logaritme. Vi skal nemlig have en prøve i næste uge og jeg tænkte at jeg lige må øve mig.

Opgaverne lyder:

løs ligningen

1,4*0,9^x = 0,5^x

og:

0,2*1,4^x = 2x + 1

Jeg mener nok at det er en 2-gradsligning, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den ud, når jeg skal bruge log osv.

Håber der er nogle som vil/kan hjælpe mig :-D

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

1,4*0,9x = 0,5x

(0,5x)/(0,9x) = 1,4

(0,5/0,9)x = 1,4

ln(5/9)·x = ln(1,4)

x = ln(1,4)/ln(5/9)


Svar #2
13. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

TUsind Tak #1 !!!

Jeg har nemlig mange opgave lignende denne, så nu hvor jeg kender metoden, så kan jeg også beregne de andre opgaver. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til en logaritmeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.