Matematik

Hjælp ligning

13. september 2009 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej søde folk, jeg skal løse denne ligning:

(-4x-7)/(9-x) =(4x-6)/(8+x)

I må meget gerne skrive mellemregninger, så jeg kan se hvordan i har gjort :)

På forhånd mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af MN-P (Slettet)

9-x≠0 og 8+x≠0

(-4x-7)/(9-x) =(4x-6)/(8+x)       ganger med ((9-x)(8+x) på begge sider af lighedstegnet

(-4x-7)(9-x)(8+x) / (9-x) =(4x-6)(9-x)(8+x) / (8+x) forkorter

(-4x-7)(8+x)) =(4x-6)(9-x)             ganger parenteserne ud

-32x-4x2-56-7x = 36x-4x2-54+6x     trækker 4x2 fra på begge sider

-39x-56=42x-54                              lægger 39x og 54 til på begge sider

-39x-56 +39x+54=42x-54 +39x+54

-2 = 81x                                deler med 81

x=-2/81


Svar #2
13. september 2009 af Magnus22 (Slettet)

tusind tak :D


Skriv et svar til: Hjælp ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.