Matematik

Fordoblingskonstanten

13. september 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude...

Jeg kan ikke lige finde ud af at finde fordoblingskonstanten i denne opg.

b) Benyt den fundne forskrift for f (x) til at bestemme, hvor mange gange så stor
diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.
 

Diameteren er x. og f(x) er brudstyrken.

Og forskriften har jeg regnet ud til:

f(x) =17.0922x^1.96192

Håber der er nogen der kan hjæælpe :)

på forhånd taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

alment
f(x) = y = b·xa

yo = b·xoa
y = b·(k·xo) a = b·ka·xoa = ka·(b·xoa) = ka·yo

y/yo = ka

2 = ka

k = 21/a
...............
som i det aktuelle tilfælde giver

k = 21/1.96192 = 1,42376

x = 1,42376*xo


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.