Matematik

Andengradsligning Hjælp..

13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen ,
Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen gad hjælpe mig med denne andengradsligning??

2x^2+3 = x^2+x

Hvordan beregner jeg x ?  Er kørt død i ligninger .. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Flyt alt over på en side og brug de formler, du kender for at løse andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af Isomorphician

2x2 + 3 = x2 + x <=>

x2 - x + 3 = 0, som du kan løse med den almindelige løsningsformel for andengradsligninger:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #3
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

fedt . tak skal i have :D


Svar #4
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Bortset fra at jeg ikke er sikker på hvad d er ?
Og burde den ikke hede: 2x2+3 - x2+x=0? skal alle led ikke indgå ?


Svar #5
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Hov .. ved selvf. godt hvad d er ..

men forstår stadig ikke hvordan du kan forkorte ligningen så meget #2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2009 af Isomorphician

2x2 + 3 = x2 + x

træk (x2 + x) fra på begge sider:

2x2 + 3 - (x2 + x) = 0

hæv minusparentesen:

2x2 + 3 - x2 - x = 0

sorter leddene:

2x2 - x2 - x + 3 = 0

sæt x2 uden for en parentes:

x2(2 - 1) - x + 3 = 0

reducer:

x2(1) - x + 3 = 0 <=>

x2 - x + 3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2009 af mathon

...som ikke har reelle rødder


Svar #8
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Okay . tusinde tak fordi du lige skar det ud i pap .. min hjerne kører på tomgang lige nu :)

Men jeg får d=-13 og så fungere det ikke rigtig når jeg skal beregne x, da man jo ikke kan tage kvadrartroden af -13? :/

altså d=-12-4*1*3 = -13 ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2009 af Isomorphician

Som det bliver nævnt i #7 så har x2 - x + 3 = 0 ingen reelle løsninger.

Parablen med forskriften f(x) = x2 - x + 3 skærer med andre ord ikke x-aksen.

Eller også kan du vælge at sige at parablerne med forskrifterne 2x2 + 3 og x2 + x ikke skærer hinanden i noget punkt.


Svar #10
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

så der er ingen løsning ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2009 af Isomorphician

Nej.


Skriv et svar til: Andengradsligning Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.