Matematik

Andengradspolynomium - b's fortegn?

13. september 2009 af 92-majse (Slettet)

Hej, jeg ville lige spørge om hvordan man i et andengradspolynomium kan bestemme fortegnet for b, når fortegnet for  a og c er negativt og diskriminanten er positiv? Har ikke fået oplyst rødderne, bare en graf med en parabel..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Isomorphician

f(x) = ax2 + bx + c

=>

f'(x) = 2ax + b

f'(0) = 2a*0 + b = b

Altså er b lig med tangenthældningen for x = 0 (skæringen med y-aksen).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af mathon

grafens skæring med x-aksen er rødderne (1. koordinaterne)


Svar #3
13. september 2009 af 92-majse (Slettet)

Jeg skal bare bestemme fortegnet for a, b, c og d, hvor d er diskriminanten, og mangler fortegnet for b. Kan lige prøve at vedhæfte filen, det er den første opgave :)

Vedhæftet fil:Aflevering 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2009 af Isomorphician

Er tangentens hældningskoefficient ved x = 0 positiv eller negativ?


Svar #5
13. september 2009 af 92-majse (Slettet)

det er ikke oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Nu kan jeg ikke se dokumentet, men jeg formoder, at du kan se grafen. Så kan du også se, om grafen vender går nedad, når den skærer 2. aksen eller om den går opad. Hvis den går nedad er b negativ, opad er b positiv.


Svar #7
13. september 2009 af 92-majse (Slettet)

mange tak :)

Nu spørger jeg måske lidt dumt, men gælder det for alle grafer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2009 af mathon

...af dokumentet fremgår
tydeligt,
at
b>0
da tangenthældningen, b, i (0,c) er positiv


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. september 2009 af mathon

alternativt
da a<0 - parabelgrenene vender nedad - og toppunkt ligger i 1. kvadrant
hvorfor
(-b/(2a)) > 0  med negativ nævner
hvilket kræver negativ tæller
dvs
-b<0
hvoraf
b>0


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2009 af kieslich (Slettet)

#7

mange tak :)

Nu spørger jeg måske lidt dumt, men gælder det for alle grafer?

nej,


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - b's fortegn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.