Kemi

Aktuel/formel koncentration

14. september 2009 af gurligrissebasse (Slettet)

Jeg har simpelthen glemt det med aktuel og formel koncentration, og nu sidder jeg lige og tænker, at hvis man tager

n(A) / V(A) om det så giver den formelle eller aktuelle koncentration, og hvordan man så finder den anden?..

(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

i nedenstående er α reaktionsgraden        0<α<1
 

molære koncentrationer:                  A    +    B  <--->   C   +   D
start                                                   c                          0
i ligevægt                                       (1-α)·c                   α·c

aktuel koncentration = restbrøkdel·(formel koncentration)
                            [A] = (1-α)·c


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

for at dække alle tilfælde
bør
0<α<1    →    0 ≤ α ≤ 1

da
fx. for en stærk syre
[syre] = 0       α=1


Skriv et svar til: Aktuel/formel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.