Matematik

sammenhænge x og y er omvendt proportionale

14. september 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

et sildeben i min bog viser:

x    3        5        x      8

y   2/3       x     1/3     x

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvad skal du regne ud? Funktionsforskriften?

Karam


Svar #2
14. september 2009 af statter_2 (Slettet)

nej hvad x'erne er i sildebenet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nåå.
Så bare gør som der blev vist i den anden tråd. Her er det bare den reciprokke værdi der er proportional.

Karam


Svar #4
14. september 2009 af statter_2 (Slettet)

har prøvet men kunne ikke rigtig finde ud af det..


Svar #5
14. september 2009 af statter_2 (Slettet)

hvad mener du med den reciprokke værdi, og hvad skal jeg gøre anerledes når jeg regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

1/tallet er den reciprokke. Lav så et nyt sildeben hvor det er de reciprokke værdier for den ene parameter. og gør derefter præcis det samme.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af mathon

x*y = k

3*(2/3) = 2 = k

y = 2/x = 2*x-1


Skriv et svar til: sammenhænge x og y er omvendt proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.