Fysik

Wiretræk

14. september 2009 af jasm (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne opgave?

Jeg skal bestemme trækket i wire AB lige før pælen (punkt A) slipper jorden.

F1= 850N,  liniestykke DE danne en vinkel på 10º med vandret og liniestykke CB 10º med lodret

Jeg er helt lost

Vedhæftet fil: ny tegning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at EB er vandret. Projekter kraften fra  ED ind på lodret og vandret. Den lodrette del skal være lige så stor og modrettet F1. Dermed har du kraften fra ED projekterer du denne ind på vandret har du den kraft, som der trækkes fra denne mod venstre Kald denne F2. Denne skal ophaves af en lige så stor kraft fra CB. Kraften fra CB projekteret ind på vandret skal altså være lige så stor og modsat rette F2. Dette kan du bruge til at finde toalkraften fra CB. Denne kraft projekteret ind på lodret må så være den søgte kraft. 


Svar #2
15. september 2009 af jasm (Slettet)

Er det den resulterende kraft ED, der skal projekteres ind på lodret og vandret?


Svar #3
15. september 2009 af jasm (Slettet)

Ikke nogen der kan hjælpe igang?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2009 af peter lind

#2 ja


Svar #5
16. september 2009 af jasm (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal finde den resulterende kraft EB


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2009 af peter lind

Kraften ED projekteret ned på lodret skal være lige så stor og modsat rettet F1. Brug dette til at finde kraften ED.

Projekter dernæst denne kraft ned på vandret. Dette skal være kraften den trækker i på EB


Svar #7
16. september 2009 af jasm (Slettet)

Er det Fx= cos(80º)×850=147N og  Fy=sin(80º)×850=837N så den resulterende kraft bliver √(1472+8372) = 849 , for det kan da ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2009 af peter lind

Nej FDE projekteret ind på lodretskal give F1 så  FDEcos(90)=F1


Skriv et svar til: Wiretræk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.