Matematik

Differentialkvotient

14. september 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

en parabel har ligningen y=2x2-3x-2. punkterne A og B ligger på parablen og har x-koordinaterne 0 og 2. bestem ligninger for parabeltangenterne i A og B.

bestem den stumpe vinkel, parabeltangenterne danner med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

f '(x) = 4x - 3

f '(0) =
f '(2) =

tangentligning:
y-f(xo) = f '(xo)(x-xo)

hvor (xo,yo) på skift er (0,f(0)) og (2,f(2))

.............
tangentvinkel:

Vspids = tan-1[|f '(0) - f '(2)| / |1 + f '(0)*f '(2)|]

Vstump = 180° - Vspids


Svar #2
15. september 2009 af missunknow (Slettet)

unskyld jeg forstår overhovedet ikke noget af det du har skrevet ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af mathon

hvad forstår du ikke?


Svar #4
18. september 2009 af missunknow (Slettet)

Hvad du har lavet.. kan du ikke forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265679


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.