Matematik

Sub. eller delvis?

14. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Har svært ved at 'greje', hvilken metode jeg i disse to skal benytte. Er der nogle bestemte regler, så man nemmere kan se, hvornår hvilken skal benyttes? Det kan da ikke bare være ren gætteleg?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Som regel, når du har to funktioner ganget med hinanden, skal du bruge delvis integration, som du i dit tilfælde også skal bruge i opgave a).

Det samme skal du vist gøre i opgave b), hvor du sætter ln(x) = g(x) i produktet ∫ f(x)g(x) dx = [F(x) g(x) ] - ∫ f(x) g'(x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af peter lind

I begge tilfælde skal du bruge delvis integration. Det er logaritmefunktionen du skal differentiere. Hvad man skal benytte er noget af en erfaringssag  men hvis du har kvrod(P(x) ) eP(x) , sin(P(x)) og lignende, hvor P(x) ikke er simpelt skal du næsten altid benytte substitution.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af mathon

alment gælder:

∫ xn•ln(x) dx = (n+1)-2•xn+1•[(n+1)•ln(x) - 1] + k


Svar #4
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. så.. Nu er jeg så bare lidt i tvivl om, jeg skal vælge (i a) g(x) til værende lig ln(x).. eler om det skal være de 3x... hælder mest til det første...


Svar #5
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

i a får jeg så ln(x)*(((3x^2)/2)-(x^3/2)), hvis vel og mærke g(x)=3x og f(x)=ln(x)


Svar #6
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

og i b, hvis jeg sætter G(x)=2/3 X^ (3/2) og S(f'x)dx = lnIxI får jeg 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af peter lind

Du har brugt formlerne forkert. Hvad har du egentlig gjort?


Skriv et svar til: Sub. eller delvis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.