Kemi

Reaktionskinetik

15. september 2009 af surfact1 (Slettet)

Ved høj temperatur omdannes nitrogendioxid til nitrogenoxid og oxygen

2 NO2 -> 2 NO + O2        v=k*[NO2]^2

som angivet er det en anden ordens reaktion. Ved 319 grader er hastighedskonstanten 0,498 M^-1 * s^-1, mens den ved 383 grader er 4,74 M^-1 * S^-1. Beregn aktiveringsenergien

Den har jeg fået til 1,14 * 10^5 J/mol vha. en omskrivning af Arrhenius-ligningen

Hvad er hastighedskonstanten ved 400 grader?

Tænkte på at bruge Arrhenius ligningen, men jeg kender ikke k0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af mathon

ln(k400/k319) = ((1,14·105 J/mol)/R)•[((1/((273,15+319) K) - ((1/(273,15+400) K)]

hvoraf k400 beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Prøv at kigge på følgende ligning.

ln(k2/k1)=-Ea/R*(1/T2-1/T1).

Kan du bruge den til noget?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af mathon

eller i udgaven

ln(k2/k1) = Ea/R*(1/T1 - 1/T2)

som er benyttet i #1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Same same, but different, aight Mathon?

Karam


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.