Matematik

Integral-regning

15. september 2009 af Quijote (Slettet)

Opgaven (1027) lyder:

På figuren (se link) ses grafen for en funktion, som skærer førsteaksen i punkterne S1(-3,0), S2(-2,0), S3(2,0) og S4(3,0). Grafen afgrænser tre punktmængder M1, M2 og M3, der hver for sig har et areal.

Disse arealer er hhv. (62/15), (1312/15) og (62/15)

a) Bestem ∫-2-3f(x)dx og ∫3-3f(x)dx

Det er opgave (1027): http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Og jeg har tænkt lidt selv (!). M1 og M3 er jo negative arealer (jeg ved godt man skal tage den numeriske værdi), og det skal man tage forbehold for.

Mit problem er at jeg ikke helt ved hvad jeg skal bruge den information til og idet hele taget, hvordan skal jeg gribe opgaven an?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Isomorphician

Den første er lig M1.

Den anden er lig M1+M2+M3


Svar #2
15. september 2009 af Quijote (Slettet)

Ahh okay, men skal den første ikke sættes lig med -M1 og den anden = -M1+M2-M3 ?

Men hvad skal der så ind på f(x) og hvad gør jeg herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Isomorphician

Nej, da du får størrelsen af arealet og det er altid positivt.

Du skal ikke bruge f(x) til noget, det er ren aflæsning af grafen.


Svar #4
15. september 2009 af Quijote (Slettet)

Okay. Så resultatet det endelige resultat er bare ∫-2-3f(x)dx = 62/15 og ∫3-3f(x)dx = M1+M2+M3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
15. september 2009 af Quijote (Slettet)

Okay mange tak. Det aflevere jeg så :)


Skriv et svar til: Integral-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.