Matematik

Differentialkvotienter

15. september 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lidt hjælp tak plz

Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når

f(x)=x/2+√x , x≥0

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Isomorphician

Hvis du omskriver f(x) lidt får du:

f(x) = 0,5x + x0,5

Det kunne evt. gøre det mere overskueligt at differentiere.


Svar #2
15. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

hvordan er det nu man differentiere x0,5 ??

Kan heler ikk rigtigt finde formlen på hvordan man bestemer ligningen for normalen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Isomorphician

En normal står vinkelret på tangenten.

f(x) = x0,5 => f'(x) = 0,5*x-0,5 = 0,5*(1/(√x)) = 1/(2(√x))


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.